0

FAQ

1. Sophie de giraf

1.1 Hoe reinig ik Sophie de giraf?

Sophie de giraf is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en dient zorgvuldig behandeld te worden. Zoals aangegeven op de verpakking en in de productbeschrijving raden wij aan om Sophie de giraf te reinigen door haar met een vochtig doekje af te nemen. Sophie de giraf mag niet worden ondergedompeld in water, worden gesteriliseerd in een stoomsterilisator of worden afgespoeld met water om schade aan Sophie de giraf te voorkomen. Sophie de giraf is al 55 jaar oud en miljoenen baby’s zijn onafscheidelijk van hun favoriete speeltje. Veiligheid is de hoogste prioriteit van Vulli, fabrikant van Sophie de giraf. Sophie de giraf wordt geproduceerd overeenkomstig alle wereldwijde veiligheidsrichtlijnen. Het rubber is niet schadelijk en de verf is 'eetbare' verf. We nodigen je ook graag uit om de volgende video te bekijken om te zien hoe Sophie de giraf is gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=GEf4ry7kFrg

1.2 Kan er schimmel ontstaan in Sophie de giraf producten?
Veiligheid voor uw baby is de belangrijkste prioriteit van zowel de leverancier van Sophie de giraf als ook voor ons. Mocht er onverhoopt door 'verkeerd' gebruik toch schimmel ontstaan zijn dan kan dit absoluut geen kwaad voor uw kindje. Er zijn testen uitgevoerd door de leverancier waarbij delen van Sophie de giraf in schoon water, in een afgesloten warme ruimte is gelegd (de ideale omstandigheid voor schimmel om te ontstaan) waarbij na 3 weken geen spoor van schimmel was te bekennen. Afspoelen van uw Sophie de giraf zal daarom hoogstwaarschijnlijk geen schimmel hebben veroorzaakt. Wij adviseren uw Sophie in het vervolg niet meer af te spoelen maar alleen met een vochtige doek af te nemen, conform de instructies op de verpakking, zodanig dat geen vocht in Sophie de giraf kan komen.

Kortom; alle speeltjes met een gaatje waar vocht in komt, kan op den duur mogelijk schimmel bevatten. Vervang het product regelmatig en houdt u aan de voorschriften.

1.3 Is Sophie de Giraf veilig?
Sophie de giraf is gemaakt van 100% natuurlijk rubber, het veiligste materiaal voor uw baby. De producten van Sophie de giraf voldoen volledig Europese richtlijnen hiervoor maximaal vastgestelde hoeveelheden. Sophie de giraf is verder vrij van BPA, PVC, Phthalaten, en andere schadelijke stoffen zoals je die wel zal aantreffen in plastic speeltjes. We nodigen je ook graag uit om de volgende video te bekijken om te zien hoe Sophie de giraf is gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=GEf4ry7kFrg

1.4 De stippen verdwijnen van mijn Sophie, is dit schadelijk?
Voor de vlekjes van Sophie de giraf wordt natuurlijke verf gebruikt zoals deze ook in de voedingsmiddelenindustrie wordt toegepast, de verf is dus al het ware "eetbaar". Deze verf wordt tijdens het productieproces handmatig op Sophie de giraf gespoten en ligt dus als het ware op het product. Dit in tegenstelling tot plastic speelgoed waarbij de verf in het product is verwerkt. Omdat de verf op het product ligt kan deze eventueel wat gaan vervagen gedurende de tijd. Dit is niet schadelijk voor uw kindje.

1.5 Ik heb toch Sophie gesteriliseerd, kan ik hem nu nog wel gebruiken?
Het kan geen kwaad als Sophie een keer gesteriliseerd is, mits deze er nog zo uitziet als voor het steriliseren. Als Sophie plakt of gaat ruiken dan raden wij aan deze weg te gooien. Tevens is het verstandig om steeds voor gebruik Sophie even te controleren op defecten voordat u deze aan uw kindje geeft. Bij twijfel adviseren wij om een nieuwe Sophie de giraf aan te schaffen en de oude weg te gooien.

1.6 Hoe reinig ik een (koel)bijtspeeltje van Sophie de giraf?
Leg een speeltje met natuurlijk rubber voor het eerste gebruik vijf minuten in uitgekookt water, LET OP, niet overgieten met kokend water of in kokend water leggen. Vervolgens kan het speeltje gewoon onder de kraan gereinigd worden en eventueel kan er van tijd tot tijd wat uitgekookt water over gegoten worden voor extra reiniging.

Bij een beschadigde koelbijtring of koelbijtspeeltje, adviseren wij om het speeltje weg te gooien en indien gewenst een nieuwe aan te schaffen.

1.7 Kunnen Sophie de giraf producten in de zon/warmte?
Een Sophie de Giraf product van natuurlijk rubber kan mogelijk gaan verkleuren, een (lichte) verkleuring hoeft echter geen invloed te hebben op het gebruik van het product. Laat Sophie de Giraf nooit in direct zonlicht liggen en/of bij een warmtebron, de speen kan hierdoor verzwakken/smelten.

1.8 Mijn Sophie de Giraf bijtring / bijtspeeltje gaat kapot. Kan dit?
Sophie de giraf is gemaakt van 100% natuurlijk rubber, het veiligste materiaal voor uw baby. De producten van Sophie de giraf voldoen volledig Europese richtlijnen hiervoor maximaal vastgestelde hoeveelheden. Sophie de giraf is verder vrij van BPA, PVC, Phthalaten, en andere schadelijke stoffen zoals je die wel zal aantreffen in plastic speeltjes. We nodigen je ook graag uit om de volgende video te bekijken om te zien hoe Sophie de giraf is gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=GEf4ry7kFrg

Het rubber is niet schadelijk evenals als de vlekjes die op den duur kunnen verdwijnen. De verf die gebruikt wordt voor de vlekken van Sophie is dezelfde verf die wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. De verf is dus als het ware eetbaar. De verf wordt tijdens het productieproces handmatig op het product gespoten. Dit in tegenstelling tot ander speelgoed waarbij de verf in het product wordt gespoten. Omdat de verf op het product ligt kan dit sneller gaan loslaten en vervagen. Dit is geheel normaal en niet schadelijk voor uw kindje. Mocht u dit toch een vervelend idee vinden dan kunt u de Sophie de Giraf afnemen met een vochtige doekje en een milde zeepsop voordat u de Sophie aan uw kindje geeft.

Bij een beschadigde (koel)bijtring of (koel)bijtspeeltje, adviseren wij om het speeltje weg te gooien en indien gewenst een nieuwe aan te schaffen.

1.9 Kan speelgoed van Sophie de giraf verkleuren?
Omdat de producten van Sophie de giraf, 100% natuurlijk rubber bevat en geen chemicaliën of antioxidanten om de originele kleur te behouden, kan het gaan verkleuren. Dit is volkomen natuurlijk en te verwachten. Een (lichte) verkleuring hoeft echter geen invloed te hebben op het gebruik van het speelgoed. Laat een speeltje van natuurlijk rubber nooit in direct zonlicht liggen en/of bij een warmtebron, het speeltje kan hierdoor verkleuren en ook verzwakken.

2.0 Mijn Sophie de giraf Tik-Tok Go Wake up Light werkt niet meer, hoe kan dit?
Laat de instellingen altijd doen door een volwassene. Vervang zo nodig de batterijen op tijd. LET OP, kinderen mogen de Tik-Tok Go Wake up Light geen geval zelf bedienen. Wij bieden géén garantie op valschade.

2.1 Heb ik een originele Sophie de giraf?
Bekijk op deze website hoe je kunt controleren of je een originele verpakking hebt: www.checkifreal.com

 

2. Natursutten

2.1 Worden Natursutten producten gemaakt van duurzaam materiaal?
Ja! En dat is heel belangrijk voor ons. Natursutten fopspeentjes worden met de hand gemaakt in Italië van 100% natuurrubber en ze zijn fluweel zacht! Dat komt doordat ze gemaakt zijn van het eerste sap van de rubberboom. Deze kwaliteit rubber is de allerbeste en hierdoor zijn ze mooi licht geel/oranje van kleur en zachter dan andere speentjes van natuurrubber. Ze zijn zeer hygiënisch omdat ze uit één stuk zijn gegoten, hierdoor kunnen vuil en bacteriën niet achterblijven in kieren of naden. In zeldzame gevallen kan het eiwit uit het natuurlijke rubberproduct een latexallergie uitlokken, daarom wordt dit eiwit er tijdens de productie uitgehaald. 

2.2 Hoe zijn de arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces?
Bij Natursutten wordt er gewerkt onder goede arbeidsomstandigheden. Zij willen voorzien in onze behoeften zonder dat dit het vermogen van toekomstige generaties om eveneens in hun behoeften te kunnen voorzien schaadt. Wat alleen kan wanneer er duurzaam wordt geproduceerd. Een deel van de inkoopprijs dat Natursutten betaalt voor het natuurrubber wordt teruggegeven aan de Maleisische Rubber Board, zij gebruiken dit voor herbeplanting van de Rubberplantages en onderzoek en ontwikkelingen naar een duurzame toekomst voor deze plantages in Maleisië. Ook nemen ze bij Natursutten recyclen erg serieus en hebben ze het gebruik van verpakkingsmateriaal zo ver mogelijk geminimaliseerd. Materiaal: 100% natuurrubber, gemaakt van het sap van de Hevea rubberboom ​Verpakking: volledig gerecycled karton, bedrukt met natuurlijke soja inkt Certificaten: EN 1400-gecertificeerd (EU-veiligheidseisen) & CPSIA gecertificeerd. Lees meer op: www.lgm.gov.my

2.3 Waar worden de Natursutten fopspenen gemaakt?
Natursutten producten worden op een familiebedrijf faciliteit in Italië gemaakt. Alle Natursutten producten zijn ontworpen en getest door ConsumerLab in Denemarken en voldoen aan de strenge Europese normen.  Waar is de Natursutten fopspeen van gemaakt? Natursutten fopspenen zijn 100% puur natuurlijk rubber sap uit de boom Braziliaanse rubberboom.

2.4 Mijn baby heeft een latexallergie. Kan ik de Natursutten fopspeen gebruiken?
Ja en nee. Het eiwit dat in zeldzame gevallen een latexallergie zou kunnen veroorzaken wordt verwijderd uit het rubbersap voor Natursutten fopspenen. Dit betekent dat er geen gevaar kan ontstaan voor een latexallergie bij het gebruik van Natursutten. Buiten dit, we raden het gebruik van een product gemaakt van natuurlijk rubber voor een kind met een diagnose latexallergie, sterk af.

2.5 In welke normen wordt Natursutten geproduceerd en getest?
Alle Natursutten fopspenen zijn EN 1400-gecertificeerd, wat betekent dat het product voldoet aan de Europese Unie (EU) richtlijn voor dit product gebied in termen van veiligheid, gezondheid en milieu. Ze worden voortdurend getest door ForbrugerLaboratoriet, de onafhankelijke, vooraanstaande laboratorium in Denemarken. Ze zijn ook getest in de Verenigde Staten en voldoen aan alle door de CPSIA normen. In Australië, waar zij voldoen aan de Australische en Nieuw-Zeeland normen, en tegen strenge Japanse normen ook.

2.6 Waarom zou ik beter een Natursutten fopspeen kunnen kopen, dan een normale andere speen?
Wanneer u een Natursutten fopspeen aanschaft, stelt u uw kindje niet bloot aan: -Allergie veroorzakende stoffen - Kunstmatige kleuren - Kankerverwekkende stoffen - Hormoon stoffen verstoren - Chemische weekmakers - Parabenen, PVC en ftalaten. Als je een Natursutten fopspeen gebruikt, heb je een product dat is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal, beter voor de milieu en voor uw baby.  Wat is het voordeel van een fopspeen uit één stuk? Een fopspeen gegoten uit één stuk is hygiënischer, omdat de enkele constructie betekent dat er geen naden of scheuren zijn, waar vuil en bacteriën kunnen ophopen. Standaard fopspenen hebben meestal een spleet waar de speen en schild samenkomen, die moeilijk schoon te houden is. Andere fopspenen hebben zelfs een open toegang tot de speen die veel vuil en bacteriën te verzamelen. Dit is niet het geval met Natursutten fopspenen.

2.7 Hoe reinig ik Natursutten spenen?
Natursutten fopspeentjes worden met de hand gemaakt in Italië van 100% natuurrubber en ze zijn fluweel zacht! Dat komt doordat ze gemaakt zijn van het eerste sap van de rubberboom. Deze kwaliteit rubber is de allerbeste en hierdoor zijn ze mooi licht geel/oranje van kleur en zachter dan andere speentjes van natuurrubber. Ze zijn zeer hygiënisch omdat ze uit één stuk zijn gegoten, hierdoor kunnen vuil en bacteriën niet achterblijven in kieren of naden.

Leg de speen voor het eerste gebruik vijf minuten in uitgekookt water, LET OP niet overgieten met kokend water of in kokend water leggen. Vervolgens kan de speen gewoon onder de kraan gereinigd worden en eventueel kan er van tijd tot tijd wat uitgekookt water over gegoten worden voor extra reiniging. Laat het nooit afkoelen in kokend water. Het is niet vaatwasmachinebestendig. Het gebruik van sterilisatoren wordt zeer sterk afgeraden.

2.8 Het schild raakt de neus van mijn baby! Waarom?
De relatief grote schild van Natursutten is ontworpen om zachtjes de neus van je baby te raken en geeft hetzelfde veilige gevoel dat de baby ervaart tijdens de borstvoeding. Tijdens de borstvoeding raakt het neusje van de baby ook de borst. Liever een andere vorm? Gebruik dan het Vlinder model van de Natursutten fopspeen. Dit model laat ruimte voor uw baby's neus.

2.9 Wat is het verschil tussen een rond schild of vlinder schild?
Rond: het schild is volledig rond. Geeft geen afdruk rond de mond. Dit model raakt zachtjes de neus van de baby. Dit zorgt ervoor dat de borstvoeding wordt gestimuleerd. Daarnaast krijgt de baby bij het dragen van deze speen het comfortabele gevoel die hij of zij ervaart tijdens de borstvoeding. Tevens door ventilatiegaatjes kan de speen niet vacuüm gezogen worden.

Vlinder: het schild heeft een inkeping zodat het schild niet helemaal tegen het neusje aan komt. Geeft geen afdruk rond de mond. Tevens door ventilatiegaatjes kan de speen niet vacuüm gezogen worden.

2.10 Wat is het verschil tussen een Kers - of Dental speen?
Natursutten maakt een onderscheid in Kers en Dental. De Kersvorm wordt ook wel Natural genoemd. De een bootst de vorm van de tepel na en wordt daarom ook vaak een “natuurlijke vorm” genoemd, de ander volgt de vorm van de mond van het kind (dental).  

Kers: tepelvormig, symmetrisch en herkenbaar voor een baby.

Dental: bol boven (tegen gehemelte), plat onder (tegen tong), stimuleert de ontwikkeling van gehemelte, tong- en kaakspieren en is dus nog beter voor de ontwikkeling van het gebit.

2.11 Waarom wordt mijn fopspeen donkerder met het gebruik?
Een Natursutten fopspeen zal donkerder worden na verloop van tijd, omdat het 100% natuurlijk rubber bevat en geen chemicaliën of antioxidanten om de originele kleur te behouden. Dit is volkomen natuurlijk en te verwachten.  Is het normaal dat een Natursutten speentje verkleurd? Een Natursutten speentje kan mogelijk gaan verkleuren, een (lichte) verkleuring hoeft echter geen invloed te hebben op het gebruik van het speentje. Laat een speen niet in direct zonlicht liggen en/of bij een warmtebron, de speen kan hierdoor verzwakken.

2.12 Kan een Natursutten speentje kapot gaan?
Vooral voor kinderen die bijten op een speen, is het vraag of een Natursutten speentje geschikt is. Door het natuurlijke rubber is deze speen veel kwetsbaarder dan een andere speen. Na de geadviseerde gebruikstijd (6 tot 8 weken) kan een speentje uiteraard kapot gaan. Er wordt dan ook sterk geadviseerd om u aan dit gebruiksadvies te houden.

2.13 Hoe lang kan ik een Natursutten speentje gebruiken?
Er wordt geadviseerd om een Natursutten speentje gemiddeld 6 tot 8 weken te gebruiken. Afhankelijk van hoeveel het speentje gebruikt wordt, werkt het speentje niet meer optimaal. Ook kan het mogelijk gaan verkleuren, een verkleuring hoeft echter geen invloed te hebben op het gebruik van het speentje. Mogelijk kan het speentje ook plakkerig worden.

3. Lulujo

3.1 Wat is het verschil Bamboo en Mousseline?
Bamboo
Het eerste merkbare verschil is dat Bamboo nog veel zachter is dan de andere varianten. De bamboo mousseline is licht, open geweven en ademend, waardoor de lichaamstemperatuur van de baby zichzelf reguleert om oververhitting te voorkomen. Hoe vaker je de Lulujo producten wast hoe zachter ze worden en des te beter ze vocht opnemen.

Mousseline Deze stof is licht, open geweven en ademend, waardoor de lichaamstemperatuur van de baby zichzelf reguleert om oververhitting te voorkomen. Hoe vaker je de Lulujo producten wast hoe zachter ze worden en des te beter ze vocht opnemen

3.2 Een print op de doek voelt wat hard aan, klopt dit?
Het klopt dat een print iets harder aanvoelt dan de stof ernaast. Dit komt door de opdruk, maar heeft verder geen invloed op het gebruik van de doeken.

3.3 De print op de doek is wat vervormd, hoort dit zo?
Het kan voorkomen dat een print een beetje vervormd op een doek staat, dit komt door het drukken.

3.4 Zijn de producten van Lulujo gewassen?
Lulujo producten zijn voorgewassen en zullen dus niet meer krimpen. Geschikt voor de wasmachine.

3.5 Is de verf van de prints veilig en verantwoord?
De prints zijn gedrukt met milieuvriendelijke kleurstoffen. Bovendien voldoen ze aan kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften volgens Europese normen.

 

4. Pura

4.1 Hoe kan ik een Pura fles reinigen?

De Pura fles en alle silicone onderdelen van de fles kunnen in het bovenste rek van de vaatwasser. De fles kan worden gesteriliseerd door deze gedurende 5-10 minuten in kokend water te leggen of in een elektrische sterilisator.

4.2 Kan er water komen in de tussenwanden van de Pura Thermosfles?
Dit hoort in principe niet, neem in dit geval contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

4.3 Er zit een bultje/rimpel in de sleeve, hoort dit?
Het kan gebeuren als gevolg van een strakke verpakking voor de verzending. Meestal is een lichte vervorming verdwenen zodra u de huls uit de verpakking haalt en om de fles of beker doet. Tevens dient u de verpakking te verwijderen en alle onderdelen even te reinigen alvorens in gebruik te nemen. Alle onderdelen kunnen worden gesteriliseerd worden of uitgekookt (dit zorgt er ook voor dat geringe rimpels of eventuele vervorming vedwijnt).

4.4 Het rietje is stuk, wat nu?
Het kan voorkomen dat een rietje stuk gaat. Er is een dringend advies om kinderen niet op de rietjes te laten bijten, hierdoor kan het sneller stuk gaan. Er wordt hier dan ook geen garantie op gegeven. Er zijn nieuwe rietjes los te bestellen; https://www.kleinegiraf.nl/nl/pura-flessen/pura-roestvrij-staal-flessen-accessoires

4.5 Kan ik losse accesoires bestellen?
Alle losse accesoires zijn bij te bestellen; https://www.kleinegiraf.nl/nl/pura-flessen/pura-roestvrij-staal-flessen-accessoires

4.6 Er komt geen vloeistof door het rietje of door de tuit, wat moet ik doen?
Wanneer een rietje of tuit nieuw is kan het zijn dat het gaatje en/of opening(en) een beetje dicht zit. Dit is vanwege de aard van siliconen, die kunnen de neiging hebben vast te plakken aan elkaar. U kunt een paar dingen doen om dit te verhelpen, buiten gaatjes te prikken voor de stroomsnelheid;

1) Steriliseren/uitkoken: het wordt aanbevolen dat u de tuit of het rietje voor het eerste gebruik uitkookt. Indien u dit al eens gedaan heeft, probeer het nog een keer.  

2) Knijp het topje van de tuit of rietje meerdere keren samen, zodat de drankgaten open gaan op hun breedste punt. Je moet kunnen zien openen. Dit zal helpen om de drankgaten te openen zodat vloeistoffen gemakkelijker zullen stromen.

3) Er zijn drie kleine openingen aan de onderkant van de tuit of rietje. Ze zien eruit als kleine noppen. Elke kamer heeft een sleuf die een goede ventilatie mogelijk maakt. Gebruik je vinger om op een ieder te drukken, zodat de gleuf geopend wordt.

4) Als uw kind is een snelle drinker is, kun je een snellere stroomsnelheid bereiken als je een paar centimeters ruimte laat aan de bovenkant van de fles in plaats van het volledig vullen van de fles/beker.

4.7 Hoe kan ik het verschil zien tussen de slow- en fast flow spenen als ik de verpakking niet meer heb?
Het klopt inderdaad dat er niet op de speen zelf is aangegeven of het de slow flow of de fast flow is. Je kunt ze onderscheiden door naar het gaatje in de speen te kijken. Het gaatje van de fast slow is groter dan het gaatje van de medium flow.

4.8 Wat betekent 18/8 roestvrij staal? Bevat dit nikkel?
18/8 roestvrij staal bevat ongeveer 8% nikkel (en 18% chroom). Het materiaal is echter stabiel en er lekt geen nikkel of enig ander element. Alle tests van de flessen laten geen detecteerbare nikkel of chroom zien (of enige andere zware metalen). Het is een hoogwaardige roestvrijstalen fles.

4.9 Kan een Pura fles van RVS opgewarmd worden in de magnetron?
RVS materiaal kan niet in de magnetron opgewarmd worden.

 

5. Squiz knijpzakjes

5.1 Kan ik mijn Squiz zakje opwarmen in de magnetron?
Alhoewel je Squiz zakjes zou kunnen opwarmen in de magnetron, adviseren wij je dit niet te doen aangezien dit hete plekken kan veroorzaken waardoor er een risico is op verbranden. Daarom geven wij “microwave not recommended” aan op de achterkant van onze zakjes. Als je toch de magnetron wil gebruiken i.p.v. een bakje warm water, adviseren we je deze op ontdooi-stand of op zeer lage temperatuur (400-500 watt) te zetten voor max. 1 minuut. Vergeet niet het Squiz zakje te kneden en te proeven voor je het aan een kind geeft.

5.2 Hoe sluit je een Squiz zakje goed af?
Squiz knijpzakjes zijn speciaal ontworpen om overal mee naartoe te nemen zonder het risico een ongeluk te hebben in de tas. Controleer voor gebruik het Squiz zakje om er zeker van te zijn dat er geen schade is of scheuren, of dat de zipper niet is losgekomen van de zijkant.

Wij adviseren het volgende te checken nadat je de Squiz hebt gevuld tot de max-lijn:
1. Loopt het over als je hem probeert te sluiten? Indien ja, dan betekent dit dat je het knijpzakje iets te ver openhoudt met vullen. In dit geval, vul het niet tot de max-lijn. Als het zakje te vol is en de inhoud in de zipper komt te zitten, kan het gaan lekken.

2. Als het niet overloopt, probeer de zipper opnieuw te sluiten, door meerdere keren van de ene naar de andere kant te gaan totdat je voelt dat hij overall goed is dichtgeklipt en er geen kleine bobbels meer in de zipper zitten.

Test boven de gootsteen door op het zakje te drukken: je zult direct zien of het goed gesloten is! We adviseren je dit elke keer te doen in het begin als je Squiz gaat gebruiken.

5.3 Hoe reinig je een Squiz zakje?
Je wast een Squiz knijpzakje net als een babyfles. Alhoewel je het zakje in het bovenrek van de vaatwasser kunt zetten, raden we je aan om de zakjes met de hand te wassen om de levensduur te verlengen. Maak het gewoon schoon met een sopje en een borstel. De vorm van de zakjes zijn zo gemaakt dat er geen voedsel in hoeken kan blijven steken. Spoel het af en laat onderste boven uitlekken.

Tips:

  • Als er restjes blijven zitten (bijvoorbeeld, als je te lang hebt gewacht om de zakjes aft e wassen) of als er voedsel achter de zipper is blijven zitten: vul het zakje met een warm sopje, laat jet even wekene voor 5 a 10 minuten, schud de Squiz dan (nog steeds gevuld et water) om alle restjes los te laten komen. Terwijl je schudt, kun je een beetje in het midden knijpen odat het water ook achter de zipper kan komen.
  • We raden je aan om de zakjes niet te lang in water te laten weken – het kan ervoor zorgen dat de beschermfolie aan de buitenkant loslaat.

5.4 Hoe lang kan ik voedsel bewaren in een Squiz knijpzakje?
Hoe lang je het voedsel kunt bewaren in het knijpzakje hangt af van hoe je het eten hebt bereid (temperatuur, hoelang gekookt, suikergehalte). Een Squiz knijpzakje heeft dezelfde bewaar eigenschappen als iedere andere plastic box (bijvoorbeeld Tupperware). We adviseren om de standaard bewaartermijnen aan te houden (ong 2-3 dagen in de koelkast) en, indien je twijfelt, eerst even zelf proeven voordat je het aan je kind geeft. Wel kun je de Squiz knijpzakjes invriezen als je van plan bent grote hoeveelheden te maken. En als ze koel moeten blijven wanneer je ze meeneemt, je kunt ze gemakkelijk in een kleine koeltas doen.

5.5 Bevatten Squiz zakjes giftige stoffen/ materialen?
Squiz zakjes worden gemaakt van plastic dat gegarandeerd vrij is van BPA, Ftalaten, PVC, lood en andere gevaarlijke substanties. Wij nemen de gezondheid van kinderen erg serieus! Om deze reden hebben zij gekozen voor 100% Europese materialen en de productie toevertrouwd aan een fabriek in Zwitserland. Onze zakjes worden conform de Europese standaarden geproduceerd, waarbij we de oorsprong van de gebruikte materialen kunnen controleren en de hoogste kwaliteit wordt gegarandeerd.

5.6 Hoe lang gaan Squiz zakjes mee?
De Squiz knijpzakjes zijn herbruikbaar maar moeten op den duur wel vervangen worden. Squiz heeft veel voordelen t.o.v. andere herbruikbare zakjes op de markt; makkelijker te vullen en schoon te maken dankzij de brede opening aan de onderkant; gemakkelijker omdat het kind echt alles er zelf uit kan knijpen; makkelijk mee te nemen omdat het zo licht is; en tenslotte is het eenvoudig en economisch om de hapjes van te voren klaar te maken en te bewaren dankzij het platte design en de prijs.

Echter, al deze voordelen betekenen dat je ze niet voor altijd kunt blijven gebruken. Het gemiddeld aantal gebruik is ongeveer 50x per zakje. De exacte duur hangt af van hoe je ze gebruikt (hoe wassen, bewaren, opwarmen). Om hygienische redenen adviseren we je de Squiz knijpzakjes regelmatig te vervangen, best elke 2 maanden zoals met andere baby producten (spenen, babyflessen). Het is echter geheel aan u om te beoordelen of je de zakjes nog kunt gebruiken. Nieuwe Squiz knijpzakjes

5.7 Ik ben de dop verloren, kan ik een afsluitdop bestellen?
Het kan natuurlijk gebeuren dat een dop onverhoopt kwijt raakt. Je kunt de doppen bestellen via onze website:
https://www.kleinegiraf.nl/nl/squiz/squiz-accessoires/vervangingsset-van-3-squiz-afsluitdopjes

5.8 Plastic laag aan de buitenkant laat los
Gelukkig is het plastic laagje aan de buitenkant enkel om de kleuren en het design te beschermen. Dus als het laagje loslaat is het enige gevolg eigenlijk dat de kleuren wat sneller zullen vervagen (Je kunt het een beetje vergelijken met een beschermlaagje op het schermpje van je telefoon). Het zakje kun je verder gewoon gebruiken - er zijn geen risico’s op het gebied van lekken of gezondheid. Wij hebben ervoor gekozen om solvent-vrije lijm te gebruiken uit voorzorg voor de gezondheid en het milieu. Hierdoor heeft de beschermlaag minder kleefkracht en laat het soms eerder los doordat het gevoeliger is voor verandering van temperatuur en vochtigheid. 

5.9 Waarvoor is de silicone top?
Door deze handige 100% silicone Squiz tops direct op het knijpzakje te bevestigen, maak je de Squiz knijpzakjes ook geschikt voor baby’s en peuters (4 - 24 maanden). Het beschermt het gevoelige tandvlees tegen irritatie en verzacht tandpijn. De Squiz top helpt in het natuurlijke proces van fles naar vast voedsel waarbij de zelfstandigheid wordt gestimuleerd.

De top heeft een draaidop mechanisme, waardoor hij goed te bevestigen is op de Squiz zakjes. Door het zachte silicone materiaal, kan de baby of de dreumes prima zelf drinken. De tops zijn gemaakt van 100% silicone van medische kwaliteit. Deze handige silicone tops zijn te bestellen op onze website: https://www.kleinegiraf.nl/nl/squiz/squiz-accessoires/squiz-set-van-2-silicone-tops


11. Algemeen vragen

11.1 Wat gebeurt er met mijn order wanneer ik niet thuis ben?
Wij werken met diversen vervoerders samen, afhankelijk van het gewicht en hoeveelheid van uw bestelling. Sommige vervoerders bieden een pakket twee keer aan, het kan helaas ook voorkomen dat uw pakket niet twee keer aageboden wordt en ook niet afgegeven wordt bij buren. In dit geval komt het pakket terug naar ons magazijn en krijgt u hier melding van. Via e-mail houden wij u op de hoogte van de status van uw bestelling.

11.2 Wat gebeurt er wanneer een product niet op voorraad is?
Wanneer een deel van de bestelling niet op voorraad is, versturen wij bij voorkeur alle producten in één keer. Hierdoor hoeven we geen extra verzendkosten te betalen, waardoor we natuurlijke- en eco producten betaalbaar kunnen houden voor iedereen.

11.3 Kan het pakket ook op een ander adres bezorgd worden?
Het is ook mogelijk om je bestelling op een ander adres te laten bezorgen. Bij het invullen van je NAW-gegevens in het bestelproces kun je een ander afleveradres opgeven. Dit kan alleen met een consumenten account.

Mocht je bestelling op een bepaalde reden niet (volledig) kunnen worden verwerkt, dan zullen wij via mail of telefonisch contact met je opnemen. Mocht je vragen hebben over de je bestelling of de levering, dan kun je ons bereiken via info@kleinegiraf.nl of telefonisch op: (010) 218 08 37.

11.4 Kan ik een artikel ook ophalen bij jullie kantoor?
Helaas is dit niet mogelijk. Wij hebben onze artikelen niet op kantoor maar in een groot magazijn op een geheel andere locatie. 

Wel kun je via de verkooppunten op onze pagina kijken of hetgeen je zoekt ook ergens te koop is.

11.5 Wat is de levertijd?
Alle bestellingen worden 's avonds gepakt in ons magazijn en de volgende aangeboden bij de vervoerder. Hierna zal uw order binnen 2 binnen worden aangeboden.

Afhankelijk van de vervoerder ontvangt u een Track & Trace code zodra de zending wordt aangemaakt. Met behulp van de Track & Trace code kun je op de website van PostNL zien hoe laat de bezorging staat gepland.

11.6 Hoe kan ik betalen bij Kleine Giraf?
Betalingen aan Kleine Giraf via Ideal, Mastercard, VISA of overboeking worden verwerkt via Multisafepay. Met MultiSafepay kunt u volledig veilig betalen. Multisafepay verstrekt geen financiële gegevens aan Kleine Giraf waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig worden opgeslagen.

Wanneer u kiest voor betaling onder rembours kunt u contant betalen aan PostNL bij aflevering van de goederen.

Verder zorgt Kleine Giraf ervoor dat u uw online aankopen altijd via een HTTPS verbinding doet. Via deze verbinding kunt u er zeker van zijn dat de gegevensoverdracht beveiligd is.

Uiteraard kunt u zelf ook nog een bijdrage leveren om al uw transacties veilig te laten verlopen. Hieronder vind u een aantal tips:

Geef nooit gevoelige persoonlijke informatie prijs. Zorg er voor dat creditcard-gegevens, pasnummers, e-mail adressen en wachtwoorden altijd bij uzelf blijven. Met het prijsgeven van deze gegevens is het voor fraudeurs erg gemakkelijk om uw gegevens te misbruiken.

11.8 Kunnen jullie leveren in het buitenland?
Wij leveren alleen in Nederland en Belgie.

11.9 Heb ik garantie op mijn aangekochte producten?
Op onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. De actuele garantie verschilt per product en is op het garantiebewijs te vinden.

11.10 Kan ik een los onderdeel bijbestellen?
Voor het bestellen van een onderdeel zoals bijvoorbeeld een wiel, kap etc. Verzoeken wij je om contact op te nemen per mail of telefoon. Wij kunnen voor jou informeren of het betreffende onderdeel nog verkrijgbaar is en wat de eventuele kosten zijn.

11.11 Ik wil mijn bestelling annuleren, kan dat?
Zodra je je bestelling hebt geplaatst, wordt deze direct in het systeem opgenomen zodat we deze zo snel mogelijk kunnen verwerken. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om je bestelde artikel(en) te annuleren of wijzigen. Je kunt je bestelling ten alle tijden retourneren via een winkel bij jou in de buurt, óf tegen betaling als pakketje aan ons teurgsturen naar:

Kleine Giraf
T.a.v. Afdeling Retouren
Berkelse Poort 93
2651 JX  BERKEL EN RODENRIJS

11.12 Mag ik een artikel retourneren?
Ondanks onze inspanningen om alle bestellingen correct en onbeschadigd te verwerken kan het voorkomen dat u wellicht verkeerde of beschadigde artikelen ontvangt. Deze artikelen kunnen na het indienen van een retouraanvraag worden geretourneerd. U kunt hiervoor onderstaande stappen doorlopen:

11.13 Wanneer u producten wilt retourneren is het belangrijk om eerst contact met ons op te nemen. Wij kunnen uw retourverzoek dan bespreken en bepalen of u de producten kunt retourneren. Voor het retourneren kunt u gebruik maken van ons retourformulier. Dit formulier stuurt u ingevuld mee met uw producten. Na ontvangst van de goederen sturen wij u een nieuw product toe of als dit zo besproken is, een creditnota en betalen het creditnotabedrag aan u terug (uiterlijk binnen 30 dagen na de retourzending/herroeping).

Retourneren o.b.v. herroepingsrecht:
Bij de aankoop van producten heeft de consument ook de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening. 

De procedure voor het retourneren van de producten o.b.v. herroepingsrecht blijft onveranderd: Wanneer u producten wilt retourneren is het belangrijk om eerst contact met ons op te nemen. Wij kunnen uw retourverzoek dan eerst met u bespreken. Voor het retourneren kunt u vervolgens gebruik maken van ons retourformulier. Dit formulier stuurt u ingevuld mee met uw producten.

11.13 Heb ik garantie? Kan ik een nieuw product ontvangen?
Kleine Giraf BV zet zich in om kwalitatief goede producten te leveren. Al onze producten zijn daarom standaard tot 6 maanden na aankoop voorzien van een garantie op materiaal- en fabrieksfouten. Sommige fabrikanten bieden een langere fabrieksgarantie. U kunt bij onze klantenservice navraag doen wat de fabrieksgarantietermijn op uw product is.
Wanneer beslist wordt dat een artikel een fabrieksfout vertoont, dan is reparatie of vervanging geheel kosteloos voor u. Hiervoor dient wel een aankoopbewijs aanwezig te zijn. De beslissing tot reparatie of vervanging is aan de specialisten van Kleine Giraf BV en de fabrikant.

Een reparatie kan onder andere inhouden dat u een reparatieset of vervangende onderdelen toegestuurd krijgt en welke u zelf kunt monteren. Ontbrekende en defecte onderdelen kunnen wij in vrijwel alle gevallen nasturen.

Bij een defect product, wordt deze naar de fabrikant/leverancier zodra deze bij ons is gearriveerd en na beoordeling/reparatie zullen wij er voor zorgen dat het artikel weer naar u teruggestuurd wordt. Helaas hebben wij geen invloed op de reparatieperiode van een defect product.

Wanneer de garantietermijn is verstreken of wanneer het defect niet onder de fabrieksgarantie valt, dan zullen we indien mogelijk het product graag repareren voor een redelijk bedrag. Kleine Giraf BV kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor het repareren van defecten, wanneer deze niet onder de fabrieksgarantie vallen.

Op de met ons gesloten overeenkomsten zijn onze in-verkoopvoorwaarden van toepassing, deze kunnen op verzoek toegezonden worden. Wanneer uw product een gebrek vertoont dat binnen de garantievoorwaarden valt, dan kunt u een garantieclaim indienen.

11.14 Is het mogelijk om een kleurplaat te ontvangen?
Hier kunt u een kleurplaat van Sophie de Giraf downloaden.

11.15 Kan ik de nieuwsbrief ontvangen? 
Via deze link kunt u inschrijven voor onze nieuwsbrief.
Hiermee ontvangt u regelmatig belangrijke informatie en leuke nieuwtjes! 

 


Miniroom Kanindocka nu ook met schattig blauw jurkje

Geplaatst op: 07-11-2017
Deze schattige Kanindocka pop met vrolijke konijnenoren is er nu ook met een schattig blauw jurkje! De Kanindocka pop zorgt voor veel speelplezier en heeft een hoog knuffelgehalte. Het ideale knuffelvriendje voor ieder kind!
Lees meer

Nu online: BubaBloon!

Geplaatst op: 10-10-2017

Stuitert als een bal, zweeft als een ballon en wordt gegooid als een volleybal!

Ideaal om leuk en veilig mee te spelen! De felle kleuren en leuke patronen stimuleren de zintuigen. De stof voelt heerlijk aan en maakt het product stevig en sterk. Bubabloon geeft een explosie van kleur en plezier... maar zal niet knappen als een gewone ballon! BubaBloon wordt geleverd in een handig klein doosje, waardoor deze perfect is voor het spelen thuis, buiten of op reis. Stop de BubaBloon in je luiertas, zak of koffer en laat de pret beginnen!

Dit product is perfect voor elk kind dat houdt van spelen en ontdekken. BubaBloon is een makkelijk te gebruiken non-tech speelgoed geschikt voor alle leeftijden. Het is een katoenen ballonhoesje waarin je een ballon opblaast. Een ideaal speelgoed of oefenmateriaal dat overal kan worden gebruikt.

Lees meer

Nieuwe distributeur van Milestone™

Geplaatst op: 06-10-2017

Kleine Giraf heet je van harte welkom als verkooppunt van Milestone™!
Vanaf nu kun je alle Milestone™ bestellingen dan ook via Kleine Giraf plaatsen.

Nog geen dealer van Kleine Giraf?
Om dealer van onze producten te worden kunt u eenvoudig online een dealer account aanmaken. U doet dit op onze website Kleine Giraf, klik op 'voor Retailers' in de blauwe balk bovenaan. Na accordering van uw account kunt u voortaan inloggen op onze site en ziet u alle productinformatie zoals prijzen, aantallen per doos en voorraad informatie. Ook kunt u met uw dealer account eenvoudig online uw bestelling plaatsen.

Lees meer

A Dream come true! met deze nieuwe Swaddle & Cards

Geplaatst op: 30-08-2017

A Dream come true swaddle & cards set is een echte musthave om baby's eerste mijlpalen vast te leggen! Met de swaddle en de 14 kaarten leg je alle mijlpalen vast in het eerste jaar aan de hand van een foto. Ook is er nu de schattige Lulujo swaddle & cards - Stay Wild My Child!

Lees meerCopyright 2017 Kleine Giraf | Webdevelopment Webparking & Artylicious